Nycirkusfestival

  • Plats: Nycirkusfestival
  • Datum: 2024-06-15
  • Start tid: 10:00
  • Sluttid: 22:00

Nycirkusfestival Rydal är en konstnärligt gränsöverskridande mötesplats. En mötesplats där alla får plats, unga som gamla. Här möts cirkus, poesi, ljud- och bildkonst och mycket mer.
Vi lovar en festival full av oförglömliga scenkonstupplevelser, prova-på-cirkus, möjlighet att göra en egen cirkusshow, trycka coola festivalplagg, parkourupplevelser hos Hundskoj, hoppa hoppborg hos Rydals Herrgård och mycket mera.
Ni kommer även att få uppleva fantastiska och galna cirkuskonster från cirkusungdomar från hela Sverige samt Tyskland.

Nytt för i år är att festivalen pågår under en dag med ökade öppettider från klockan 10.00–22.00 och att vi tar entré för att säkerställa en festival av högsta kvalitet.

Festivalen tar plats i Rydals gamla spinnerifabrik och i dess omgivningar. Rydals museum är vår värd och samarbetspartner. Här kan du uppleva spinnsalen med dess unika maskinpark och ta del av museets olika utställningar. Konsthantverksbutiken Akleja med handgjorda föremål av högsta kvalitet hittar du i lokalen intill museet. Rydals Herrgård som ligger tvärs över gatan har hand om serveringen under festivalhelgen. Här kan du njuta av härliga måltider, underhållning, mys och lek. I år samarbetar vi också med Hundskoj och gör event på deras parkourbana.
https://www.mark.se/download/18.2afd2f5018f743ec8f3e2a8b/1715951990364/Uppdaterat%20festivalprogram2024%20sv.pdf

sv_SESwedish