Invigning av utställningar

  • Plats: Rydalsmuseum
  • Datum: 2024-05-25
  • Start tid: 13:00
  • Sluttid: 16:00
  • Antal platser: 150

Välkommen till invigningen av de båda utställningarna MAT: Mer än en måltid och Nybyggaren – En berättelse om att gå sin egen väg.
Vi inleder kl. 13.00 med invigningstal följt av presentationer som pågår till cirka kl. 14.30. När museet stänger kl. 16 blir det provsmakning av Hemgårdens öl på Rydals Herrgård.
Ann Iberius-Orrvik invigningstalar. Hon är uppfinnare, politiker och entreprenör. Samma dag öppnar hon sin saluhall Rydals Pelarsal i husets bottenvåning.
Jenny Högström Berntson, ansvarig för forskarnätverket #matarv, Göteborgs universitet, berättar om #matarv och Matarvspodden.
Lisa Haeger, moderator för Matarvspodden som produceras av Centrum för kritiska kulturarvsstudier vid Göteborgs universitet, delar med sig av podderfarenheter.
Läskedrycksexperten Martin Berntson, Göteborgs universitet, pratar läskhistoria och bjuder på smakminnen.
Möt Rolf-Göran Åström, frilansfotografen som producerat utställningen Nybyggaren. Gabriella Andélius, som utställningen handlar om är också på plats.
När museet stänger för dagen fortsätter invigningen på Rydals herrgård med provsmakning av öl bryggt på Hemgårdens bryggeri i Rydal.
Utställningarna pågår till och med 13 oktober.

sv_SESwedish